Pastýřský salát

Suroviny

250 g růžových sojových kostiček
kuličky černého pepře
nové koření
2 rajčata
50 g oliv
200 g ovčího, kozího nebo balkánského sýra
3 lžíce brusinkového kompotu
hlávkový salát
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
směs nasekaných bylinek (petrželka, meduňka, šalvěj)

recept nemá fotografii

Postup

Sojové maso přelijeme vývarem, přidáme několik kuliček černého pepře a nového koření a za občasného míchání povaříme asi 15 minut. Vodu slijeme a ze soji přebytečnou tekutinu ještě vymačkáme a necháme ji vychladnout.
Do mísy vložíme rajčata nakrájená na kostičky, olivy, sýr nastrouhaný na hrubém okurkovém struhadle, brusinkový kompot a asi 3 listy hlávkového salátu, který jsme roztrhali na malé kousky. Přidáme vychladlé sójové kostičky.
Salát spojíme zálivkou připravenou z olivového oleje, citrónové šťávy a směsi jemně nasekaných bylinek. Promícháme ho a necháme ho v lednici minimálně tři hodiny odležet. Podáváme s bílým pečivem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,537x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pastýřský salát


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist