Králík dušený na víně

Suroviny

1 králík (asi 2 kg)
2 lžíce oleje
sůl
mletý pepř
125 g šalotky
1 pórek
200 g cherry rajčátek
2 snítky rozmarýnu
1/8 l bíkého vína
1 lžíce celého barevného pepře
2-3 lžíce vermutu
100 g smetany ke šlehání
čerstvé bylinky na ozdobu

recept nemá fotografii

Postup

Králíka opláchneme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. V pekáči jej na horkém oleji do zlatova opečeme, osolíme a opepříme. Oloupeme cibuli, omyjeme a očistíme pórek a obojí nakrájíme na kousky. Také rajská jablíčka omyjeme. Stáhneme ze stonků rozmarýnové jehličky. Králíka podlijeme vínem a 1/4 litrem vody. Do pekáče přidáme cibuli, pórek, rajská jablíčka, rozmarýnu, celý pepř a vermut. V předehřáté troubě dusíme králíka pod poklicí zhruba 20 minut. Potom přidáme smetanu a vše dalších 30 minut podusíme, ale už bez poklice. Králíka ještě podle potřeby osolíme a ozdobíme čerstvými bylinkami. Výborně k němu chutná například čerstvá bageta.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 754x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík dušený na víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist