Králík dušený na víně

Suroviny

1 králík (asi 2 kg)
2 lžíce oleje
sůl
mletý pepř
125 g šalotky
1 pórek
200 g cherry rajčátek
2 snítky rozmarýnu
1/8 l bíkého vína
1 lžíce celého barevného pepře
2-3 lžíce vermutu
100 g smetany ke šlehání
čerstvé bylinky na ozdobu

recept nemá fotografii

Postup

Králíka opláchneme, osušíme a rozdělíme na 8 porcí. V pekáči jej na horkém oleji do zlatova opečeme, osolíme a opepříme. Oloupeme cibuli, omyjeme a očistíme pórek a obojí nakrájíme na kousky. Také rajská jablíčka omyjeme. Stáhneme ze stonků rozmarýnové jehličky. Králíka podlijeme vínem a 1/4 litrem vody. Do pekáče přidáme cibuli, pórek, rajská jablíčka, rozmarýnu, celý pepř a vermut. V předehřáté troubě dusíme králíka pod poklicí zhruba 20 minut. Potom přidáme smetanu a vše dalších 30 minut podusíme, ale už bez poklice. Králíka ještě podle potřeby osolíme a ozdobíme čerstvými bylinkami. Výborně k němu chutná například čerstvá bageta.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,611x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík dušený na víně


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist