Stifado z králíka

Suroviny

1 králík (asi 1,8 kg)
2 středně velké mrkve
200 g celeru
12 kuliček černého pepře
800 g malých cibulí nebo šalotky
1 stroužek česneku
500 ml suchého bílého vína
3 lžíce vinného octa
6 lžic oleje
425 ml nakládaných rajčat (malá konzerva)
4 hřebíčky
2-3 bobkové listy
1 lžíce hladké mouky
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Králíka omyjeme, osušíme a naporcujeme na 8-10 dílů. Mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Pepř nahrubo utlučeme. Oloupeme si část cibule a pokrájíme ji na větší kousky. Stroužek česneku nadrobno nasekáme. Víno, ocet, drcený pepř a hřebíček smícháme se 4 lžícemi oleje. Porce králíka spolu se zeleninou a bobkovým listem vložíme do mísy a zalijeme připravenou marinádou. Zakryjeme a necháme přes noc v chladu uležet.
Druhý den povaříme zbylou oloupanou cibuli (asi 1 minutu), přelijeme ji studenou vodou a necháme okapat. Před vařením cibuli na straně kořene křížem nařízneme, aby se nerozpadla. Konzervovaná rajčata pokrájíme nadrobno a vložíme zpět do nálevu. Odleželé porce masa vyjmeme z marinády, osušíme je, osolíme a poprášíme moukou. Marinádu přecedíme a uschováme. V pekáči rozehřejeme zbylý olej a porce králíka na něm ze všech stran osmahneme. Přidáme ovařené cibulky, nasekaná konzervovaná rajčata a zalijeme marinádou. Můžeme přidat i část zeleniny, která zbyla po přecezení marinády. Přiklopíme, dáme do předehřáté trouby a necháme asi 45 minut podusit. Pak pekáč odkryjeme a králíka dalších 15-20 minut dopékáme. Povrch jednotlivých kousků masa občas poléváme šťávou z pod masa. Na závěr pokrm podle chuti dosolíme a opepříme. Podáváme nejlépe s čerstvou bagetou nebo chlebem a se zeleninovým salátem. Hodí se i opékané brambory, smažené bramborové krokety nebo hranolky. Doba přípravy je asi 2 hodiny (bez doby marinování).
Poznámka: Králík je výborný, šťavnatý a zeleninová příloha je k němu velmi chutná.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,722x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Stifado z králíka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist