Sváteční jahodový koláč

Suroviny

Těsto:
6 vajec
180 g cukru
210 g polohrubé mouky
50 g másla
20 g kakaa
vanilkový cukr
tuk a mouka na vytření plechu

Krém:
250 g másla
200 g moučkového cukru
125 g tvarohu
několik lžic mléka
jahody
strouhaná čokoláda

recept nemá fotografii

Postup

Plech se zvýšeným okrajem vymažeme ztuženým tukem a vysypeme hrubou moukou. Žloutky utřeme s polovinou cukru. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháme zbylý cukr. Sníh promícháme se žloutky, opatrně vmícháme prosátou mouku a nakonec přikapeme rozpuštěné prochladlé máslo. Prosáté kakao rozmícháme s malým množstvím horké vody a vmícháme do těsta. Těsto nalijeme do na plech a upečeme ve středně vyhřáté troubě. Na krém ušleháme změklé máslo s cukrem, prolisovaným tvarohem a potřebným
množstvím mléka. Hotový krém natřeme na prochladlý koláč, poklademe omytými a dobře okapanými jahodami a povrch posypeme strouhanou čokoládou. Necháme trochu vychladit, nakrájíme a podáváme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,054x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Sváteční jahodový koláč


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist