Babiččin skořicový koláč

Suroviny


250 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
210 g cukru
sůl
125 g tuku
3 vejce
1/8 l smetany ke šlehání
1/8 l mléka
200 g mletých jader vlašských ořechů
4 nastouhané sušenky
50 g rozinek
1 a 1/2 lžíce mleté skořice (asi 10 g)

recept nemá fotografii

Postup


Do mísy vložíme mouku, na špičku kulatého nože prášku do pečiva, 60 g cukru, sůl a vychlazený tuk. Z přísad vypracujeme hladké linecké těsto, které na pomoučeném vále vyválíme. Kulatou pečivovou formu v průměru asi 26 cm tence vymažeme tukem, vysypeme moukou a vyložíme vyváleným těstem. Dno hustě propícháme vidličkou a koláč vložíme do mírně předehřáté trouby, v níž jej asi 10 minut pečeme. Mezitím smícháme smetanu s mlékem, rozkvedláme v ní vejce, přidáme zbylý cukr, špetku soli, mleté ořechy, nastrouhané sušenky, skořici, oprané a osušené rozinky a 1/2 lžičky prášku do pečiva. Směs promícháme a opatrně nalijeme na předpečený koláč. Koláč vložíme zpět do trouby a při mírné teplotě dopečeme (podle teploty trouby asi za 25 - 35 minut).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,210x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Babiččin skořicový koláč


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist