Višňový tažený závin

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
1/8 l vodÿ + pár kapek octa
špetka soli
50 g oleje nebo másla
1 vejce

Náplň:
1 kg odpeckovaných višní
100 g cukru
100 g piškotových drobků nebo strouhanky
50 g ořechových jader

recept nemá fotografii

Postup

Na vále zpracujeme hladkou mouku s teplou vodou s octem a solí v hladké závinové těsto, které necháme pod nahřátým kastrolem odpočívat. Poté na pomoučené utěrce těsto vytáhneme, posypeme višněmi proslazenými a promíchanými s drobty a ořechy. Závin svineme, povrch pomastíme a v troubě do zlatova upečeme. Krájíme po zchladnutí.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,331x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Višňový tažený závin


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist