Zapečené filé s lososem

Suroviny

600 g rybího filé (kostky)
100 g uzeného lososa
100 g uzeného tvrdého sýra
3 naťové cibulky
citrónová šťáva
sůl
oregano
olej

recept nemá fotografii

Postup

Rybí filé rozmrazíme, přebytečnou tekutinu odsajeme ubrouskem. Porce filé osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Na pánvi rozpálíme olej a postupně na něm jednotlivé kousky filé po obou stranách opečeme. Obracíme je opatrně, aby se „kostky“ nerozpadly a zachovaly svůj tvar. Poté je přeneseme do zapékací misky lehce vytřené olejem. Na každý kousek filé položíme plátek uzeného lososa a posypeme ho oreganem. Povrch posypeme nastrouhaným uzeným sýrem a dáme zapéci do trouby (stačí na 10 minut) nebo pod gril. Před podáváním hustě posypeme nakrájenou naťovou cibulkou. Jako příloha jsou vhodné brambory posypané špetkou drceného kmínu.
Poznámka:
Plátky uzeného lososa nejsou právě levnou záležitostí, ale narazíte-li na ně v akci, stojí za to tento recept vyzkoušet.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,545x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečené filé s lososem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist