Zapečené filé s lososem
Suroviny
600 g rybího filé (kostky)
100 g uzeného lososa
100 g uzeného tvrdého sýra
3 naťové cibulky
citrónová šťáva
sůl
oregano
olej
Postup
Rybí filé rozmrazíme, přebytečnou tekutinu odsajeme ubrouskem. Porce filé osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Na pánvi rozpálíme olej a postupně na něm jednotlivé kousky filé po obou stranách opečeme. Obracíme je opatrně, aby se „kostky“ nerozpadly a zachovaly svůj tvar. Poté je přeneseme do zapékací misky lehce vytřené olejem. Na každý kousek filé položíme plátek uzeného lososa a posypeme ho oreganem. Povrch posypeme nastrouhaným uzeným sýrem a dáme zapéci do trouby (stačí na 10 minut) nebo pod gril. Před podáváním hustě posypeme nakrájenou naťovou cibulkou. Jako příloha jsou vhodné brambory posypané špetkou drceného kmínu.
Poznámka:
Plátky uzeného lososa nejsou právě levnou záležitostí, ale narazíte-li na ně v akci, stojí za to tento recept vyzkoušet.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,796x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zapečené filé s lososem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!