Povidlová bábovka s oříšky

Suroviny

4 vejce
2 vrchovaté lžíce povidel
150 g Hery
100 g cukru krupice
160 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
½ prášku do pečiva
hrst nasekaných vlašských ořechů

recept nemá fotografii

Postup

Źloutky, cukr, tuk, povidla a vanilkový cukr šleháme, až vznikne hladký a hustý krém. Do něj přidáme tuhý sníh z bílků a mouku s rozmíchaným práškem do pečiva. Nakonec přisypeme ořechy a promícháme. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, těsto do ní rovnoměrně rozložíme (více nahrneme k vnějšímu okraji bábovky). Bábovku vložíme do trouby rozehřáté na 190 stupňů C a pečeme asi půl hodiny. Jakmile se začíná mírně oddělovat od okrajů formy, ozkoušíme špejlí, zda je propečená i uvnitř. Po vyjmutí z trouby ji necháme asi deset minut stát ve formě a teprve poté ji vyklopíme – nejlépe na mřížku nebo síťku, aby rovnoměrně vychladla i zespodu. Před podáváním ji pocukrujeme, případně polijeme bílou polevou.
Poznámka:
Pozor na kalorie, bábovka obsahuje dost tuku i cukru a příchuť oříšků vás bude svádět k ochutnání dalšího a dalšího kousku!

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,261x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Povidlová bábovka s oříšky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist