Piškotová buchta s pudinkem

Suroviny

Piškot:
5 žloutků
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
200 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
100 ml oleje
100 ml studené vody
sníh z 5-ti bílků
3 lžíce kakaa

Pudink:
800 ml mléka
2 vanilkové pudinky
3 lžíce cukru
1 vanilkový cukr

Smetana:
700 g zakysané smetany s cukrem

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme pudink (postupujeme podle návodu na obalu) a dáme ho trochu zchladnout.
Piškotové těsto připravujeme standardním způsobem. Zvlášť ušleháme žloutky s cukrem a také zvlášť si ušleháme tuhý sníh z bílků. Poté promícháme žloutkovou směs s ostatními surovinami na piškot a nakonec lehce zamícháme tuhý sníh. Asi 3/4 těsta nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Do zbylého těsta přidáme kakao, promícháme a nalijeme cikcak na těsto světlé. Ještě na syrové těsto dáváme po lžících vlahý pudink - opět cik cak - jak to vyjde. Poté vše dáme upéct.
Poté ještě na teplou buchtu rozetřeme zakysanou smetamu a povrch posypeme kakaem. Vše necháme pořádně ztuhnout v ledničce a můžeme nakrájet a podávat.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,786x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Piškotová buchta s pudinkem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist