Tatrankový piškot s meruňkami

Suroviny

1 Tatranka (oplatka s čokoládou)
5 vajec
200 g cukru krupice
200 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
100 ml oleje
50 ml studené vody
500 g meruněk

recept nemá fotografii

Postup

Žloutky ušleháme s cukrem a s vanilkovým cukrem do pěny. Přilijeme olej a vodu a promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přidáváme ho do těsta střídavě s moukou, do které jsme předem promíchali prášek do pečiva. Těsto lehce promícháme a rozetřeme na plech, který jsme vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Na těsto poklademe poloviny vypeckovaných meruněk řezem dolů. Oplatku nastrouháme na jemném struhadle a celý povrch moučníků rovnoměrně posypeme nastrouhanou hmotou. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů C. Po vychladnutí krájíme na řezy a podáváme.
Poznámka:
Samozřejmě lze použít i jiné druhy ovoce. V zimě to může být i ovoce mražené nebo kompotované.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,824x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Tatrankový piškot s meruňkami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist