Tatrankový piškot s meruňkami
Suroviny
1 Tatranka (oplatka s čokoládou)
5 vajec
200 g cukru krupice
200 g polohrubé mouky
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
100 ml oleje
50 ml studené vody
500 g meruněk
Postup
Žloutky ušleháme s cukrem a s vanilkovým cukrem do pěny. Přilijeme olej a vodu a promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přidáváme ho do těsta střídavě s moukou, do které jsme předem promíchali prášek do pečiva. Těsto lehce promícháme a rozetřeme na plech, který jsme vytřeli tukem a vysypali hrubou moukou. Na těsto poklademe poloviny vypeckovaných meruněk řezem dolů. Oplatku nastrouháme na jemném struhadle a celý povrch moučníků rovnoměrně posypeme nastrouhanou hmotou. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů C. Po vychladnutí krájíme na řezy a podáváme.
Poznámka:
Samozřejmě lze použít i jiné druhy ovoce. V zimě to může být i ovoce mražené nebo kompotované.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,028x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Tatrankový piškot s meruňkami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!