Kuřecí prsíčka s baklažánem

Suroviny

600 g kuřecích prsou
1 větší lilek
4 masitá rajčata
100 g hladké mouky na obalení
čerstvá bazalka, šalvěj, petrželka a pažitka
100 ml olivového oleje
5 stroužků česneku
grilovací koření
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Kuřecí prsíčka opláchneme, osušíme a posypeme grilovacím kořením. Po obou stranách je zprudka opečeme na oleji a vyjmeme. Potřeme je polovinou prolisovaného česneku, posypeme polovinou nasekaných čerstvých bylinek, vložíme do kastrolu, přikryjeme pokličkou a vložíme do trouby vyhřáté na 100 stupňů C. Troubu hned vypneme – maso se upeče do měkka a zůstane šťavnaté.
Omytý lilek nakrájíme na kolečka o síle asi 1 cm, osolíme je po obou stranách a necháme asi 10 minut odležet, až se „opotí“ a pustí vodu. Poté je osušíme, obalíme v hladké mouce a opečeme na olivovém oleji. Rajčata omyjeme, také nakrájíme na kolečka a opečeme na oleji. Zbylé nasekané bylinky smícháme se zbylým prolisovaným česnekem, přidáme 2 lžíce oleje a osolíme.
Upečená kuřecí prsa nakrájíme na plátky a upravíme je na talíře spolu s opečeným rajčaty a lilkem. Přelijeme je připraveným bylinkovým olejem a podáváme s čerstvou bagetou.
Poznámka:
Jistě si u tohoto pokrmu vzpomenete na zdravou a voňavou středomořskou kuchyni.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,259x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuřecí prsíčka s baklažánem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist