Zapečená rajčata I

Suroviny

600 g rajčat
1 cibule
200 g anglické slaniny
80 g strouhanky
150 g strouhaného ementálu
sůl
pepř
tuk na vymaštění

recept nemá fotografii

Postup

Rajčata (vhodná jsou masitá rajčata) nařízneme do křížku, vložíme na minutu do vařící vody, vyjmeme je a zchladíme. Oloupeme je a nakrájíme na plátky.
Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Očistíme si cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Také anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme ji na pánvi. Přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Potom pánev odstavíme ze zdroje tepla, necháme trochu vychladnout a obsah promícháme se strouhankou, strouhaným sýrem, solí a pepřem.
Tukem si vytřeme mělkou zapékací misku (stačí i alobalová na jedno použití). Dno posypeme polovinou strouhankové směsi, na to poklademe „šupinovitě“ plátky rajčat a posypeme zbytkem směsi. Zapékací misku vložíme do rozpálené trouby a zapékáme asi 30 minut.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,520x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečená rajčata I


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist