Balkánské zelí

Suroviny

500 g vepřového masa (krkovice, plecko)
½ hlávky bílého zelí
250 g kečupu
3 cibule
50 g sádla
6 stroužků česneku
mletý pepř
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Maso si nakrájíme na proužky (vhodnější je maso ne úplně libové). Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. V hlubším a větším kastrolu si rozpálíme sádlo a cibuli na něm zpěníme. K cibuli přidáme nakrájené maso a orestujeme ho. Osolíme ho a opepříme, podlijeme několika lžícemi vody, zakryjeme pokličkou a dusíme do poloměkka. Zatím si nakrájíme na nudličky hlávkové zelí a oloupeme stroužky česneku. Dvě třetiny zelí přidáme k poloměkkému masu a dále dusíme. Když je maso měkké, přidáme poslední třetinu zelí, kečup a česnek utřený se solí. Promícháme a ještě krátce podusíme. Podáváme s čerstvým chlebem.
Poznámka:
Na vaření tohoto jídla si vyberte opravdu větší kastrol – zelí je poměrně dost a i když se dušením jeho objem zmenší, půjde to ve větším kastrolu lépe. Výsledkem vašeho snažení bude asi 8 porcí.
Máte-li rádi pikantnější pokrmy, použijte pikantní kečup, více pepře a česneku.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,755x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Balkánské zelí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist