Marinovaný lilek

Suroviny

1 větší lilek
sůl
150 ml olivového oleje
čerstvá bazalka
2 stroužky česneku
šťáva a kůra z 1 citronu
30 g hrubě nastrouhaného parmazánu

recept nemá fotografii

Postup

Lilek omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky o síle asi 5 mm. Plátky po obou stranách dobře osolíme a necháme je stát asi 15 minut.
Zatím si připravíme nálev. Lístky bazalky jemně nakrájíme, přidáme k nim jemně nakrájený (nebo prolisovaný česnek) , citronovou šťávu z celého citronu a jemně nakrájenou citronovou kůru (samozřejmě z dobře omytého citronu). Vše smícháme.
Plátky lilku opláchneme a dobře osušíme. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a připravené plátky lilku na něm po obou stranách opečeme. Ještě horké je pokapeme připravenou zálivkou a necháme asi 15 minut odležet. Poté je rozdělíme na talíře a posypeme nastrouhaným parmazánem. Takto upravený lilek lze použít jako samostatné zeleninové jídlo nebo jako zajímavou zeleninovou přílohu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,463x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Marinovaný lilek


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist