Rajčatová čočka s párkem

Suroviny

350 g čočky
3 stroužky česneku
1 cibule
3 rajčata
sůl
mletý pepř
tymián
petrželka
olej

recept nemá fotografii

Postup

Čočku namočíme předem na několik hodin do studené vody. Potom vodu slijeme, zalijeme ji čerstvou vodou a uvaříme do měkka. Zatím nesolíme. Oloupanou cibuli si nakrájíme na kostičky a stroužky česneku na plátky. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme, oloupeme a nakrájíme. Na pánvi si rozpálíme olej, česnek a cibuli na něm orestujeme. Přidáme nakrájená rajčata, sůl a pepř a vše dusíme, až vše změkne a zhoustne. Měkkou čočku zcedíme, vmícháme do ní rajčatovou směs, přidáme sůl, tymián a nasekanou zelenou petrželku a společně ještě chvíli prohřejeme. Takto upravenou čočku podáváme s ohřátým či grilovaným párkem nebo jinou vhodnou uzeninou.
Poznámky:
V zimním období můžeme čerstvá rajčata nahradit konzervovanými loupanými rajčaty. Jsou levná a prakticky připravená k použití. V létě samozřejmě použijeme čerstvá rajčata a máme-li možnost, i čerstvé bylinky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,187x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rajčatová čočka s párkem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist