Plněný sýrový chléb
Suroviny
2 a 1/2 čajové lžičky droždí
3 odměrky hladké polosvětlé T650 a celozrnné žitné mouky v poměru 2:1
1/2 čajové lžičky soli
1 polévková lžíce cukru
1 polévková lžíce másla - margarínu
225 ml mléka
Postup
Jakmile projdou všechny hnětací cykly, vyjmeme těsto (pekárnu necháme stále běžet), rozválíme ho na málo pomoučněném vále na placku, posypeme sýrem (1 lžíce parmezánu + lze přidat např Nivu 5dkg) + 1 menší nadrobno nakrájená cibule + 1/2 lžíce oregana (ideálně čerstvého). Pak placku s náplní zarolujeme a pokusímese z ní uplácat takový kvádřík, aby šel akorát do pekárny. Vyndáme hnětací háky a dáme zpátky do pekárny chleba (nejlépe spojem, který vznikne rolováním placky, nahoru - jinak se dole přichytí a při vyndavání se chleba rozrolovává). Necháme v klidu kynout a upéct tak jak je to v programu.
Program světlý chléb - střední velikost - střední kůrka
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Markéta,
Zobrazeno 3,332x
Komentáře receptu Plněný sýrový chléb
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!