Vepřové plátky se sušenými švestkami

Suroviny

250 g sušených švestek
2 cibule
30 g oleje
dva vepřové řízky sůl
pepř
tymián
půl litru masového
vývaru
30 g mouky
osmina litru sladké smetany
půl citrónu
cukr

recept nemá fotografii

Postup

Sušené švestky opláchneme a necháme přes noc nabobtanat v půl litru vody. Kolečka cibule zpěníme na oleji, vepřové plátky osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a na cibulce po obou stranách opečeme dohněda. Přidáme vývar a osušené švestky a vše deset minut dusíme. Maso ponecháme v omáčce v teple. Rozmícháme mouku ve sladké smetaně a omáčku jí zahustíme. Za občasného míchání ji povaříme asi 10 minut a poté odstavíme ze zdroje tepla. Po troškách do ní za stálého míchání přidáme šťávu z poloviny citrónu. Osolíme, opepříme a dochutíme cukrem. Maso na talíři přelijeme omáčkou a ozdobíme plátkem citronu. Podáváme s nadýchaným houskovým knedlíkem.

Pozor! Jde pouze o dvě porce!

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,734x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové plátky se sušenými švestkami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist