Maso v balijském stylu
Suroviny
500 g vepřových řízků
6 až 8 červených chilli papriček nebo 3 lžičky kayenského pepře
1 lžička sardelové pasty
1 cibule
4 stroužky česneku
2 lžičky cukru
2 a 1/2 cm čerstvého zázvoru
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce citrónové šťávy
sůl
olej
Postup
Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a spolu s chilli papričkami a sardelovou pastou jemně nasekáme (nejlépe v nějakém kráječi či mixeru) až vznikne jakási pasta. Vepřové řízky tence nakrájíme a dobře rozklepeme. Na pánvi si rozpálíme malé množství oleje a v něm osmažíme do plné vůně připravenou pastu. Má i změknout a neměla by se přichytávat. Pak vložíme připravené plátky masa a ty smažíme, až změní barvu. Přilijeme 250 ml vody s cukrem, sojovou omáčkou, citronovou šťávou a solí a maso vaříme při tzv. utajeném varu (teplota je těsně pod 100 stupni C) bez pokličky do měkka. Šťáva má značně zhoustnout, nesmí však vyschnout. Podle potřeby přidáme trochu vody. Podáváme s rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,550x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Maso v balijském stylu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!