Maso v balijském stylu

Suroviny

500 g vepřových řízků
6 až 8 červených chilli papriček nebo 3 lžičky kayenského pepře
1 lžička sardelové pasty
1 cibule
4 stroužky česneku
2 lžičky cukru
2 a 1/2 cm čerstvého zázvoru
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce citrónové šťávy
sůl
olej

recept nemá fotografii

Postup

Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a spolu s chilli papričkami a sardelovou pastou jemně nasekáme (nejlépe v nějakém kráječi či mixeru) až vznikne jakási pasta. Vepřové řízky tence nakrájíme a dobře rozklepeme. Na pánvi si rozpálíme malé množství oleje a v něm osmažíme do plné vůně připravenou pastu. Má i změknout a neměla by se přichytávat. Pak vložíme připravené plátky masa a ty smažíme, až změní barvu. Přilijeme 250 ml vody s cukrem, sojovou omáčkou, citronovou šťávou a solí a maso vaříme při tzv. utajeném varu (teplota je těsně pod 100 stupni C) bez pokličky do měkka. Šťáva má značně zhoustnout, nesmí však vyschnout. Podle potřeby přidáme trochu vody. Podáváme s rýží.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,320x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Maso v balijském stylu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist