Krkonošská kaše
Suroviny
600 g brambor
100 g krupek
1 střední cibule
40 g másla
1-2 stroužky česneku
100-200 ml mléka majoránka
sůl

Postup
Krupky přebereme, spaříme (přelijeme horkou vodou), propláchneme vlažnou vodou a v osolené vodě uvaříme. Oloupané brambory uvaříme zvlášť. Měkké brambory zcedíme, zalijeme horkým mlékem a vymícháme v hladkou kaši. Do ní vmícháme uvařené krupky, okořeníme prolisovaným česnekem, majoránkou a dobře promícháme. Na talířích mastíme zpěněnou cibulí. Podáváme se salátem
z kysaného zelí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,085x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Krkonošská kaše
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!