Citrónové cukroví

Suroviny

Těsto:
240 g hladké mouky
140 g másla
100 g moučkového cukru
2 žloutky
šťáva a kůra z jednoho citronu
Krém:
120 g másla
120 g moučkového cukru
1 žloutek
šťáva z jednoho citronu
Poleva:
300 g moučkového cukru
3 až 4 lžíce horké vody
šťáva z jednoho citronu

recept nemá fotografii

Postup

Pečeme již začátkem prosince, v krabici v chladnu vydrží do vánoc.

Mouku s cukrem prosijeme na vál, přidáme změklé máslo, žloutky, kůru a šťávu z citrónu, lehce vypracujeme těsto a dáme jej na chvilku do lednice vychladnout. Potom z něho vyválíme placku asi 4 mm silnou, z které vypichujeme malým tvořítkem různé tvary.
Cukroví pečeme na slabě vymazaném plechu při střední teplotě. Vychladlé cukroví slepujeme citrónovým krémem a poté poléváme po jedné straně citrónovou polevou.

Krém připravíme utřením změklého másla, cukru a žloutku - nakonec do něj přidáváme po kapkách citronovou šťávu. Na polevu si odvážíme cukr, zakapeme ho citronovou šťávou a horkou vodou a intenzivně třeme, až je poleva lesklá.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 717x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Citrónové cukroví


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist