Citrónové cukroví

Suroviny

Těsto:
240 g hladké mouky
140 g másla
100 g moučkového cukru
2 žloutky
šťáva a kůra z jednoho citronu
Krém:
120 g másla
120 g moučkového cukru
1 žloutek
šťáva z jednoho citronu
Poleva:
300 g moučkového cukru
3 až 4 lžíce horké vody
šťáva z jednoho citronu

recept nemá fotografii

Postup

Pečeme již začátkem prosince, v krabici v chladnu vydrží do vánoc.

Mouku s cukrem prosijeme na vál, přidáme změklé máslo, žloutky, kůru a šťávu z citrónu, lehce vypracujeme těsto a dáme jej na chvilku do lednice vychladnout. Potom z něho vyválíme placku asi 4 mm silnou, z které vypichujeme malým tvořítkem různé tvary.
Cukroví pečeme na slabě vymazaném plechu při střední teplotě. Vychladlé cukroví slepujeme citrónovým krémem a poté poléváme po jedné straně citrónovou polevou.

Krém připravíme utřením změklého másla, cukru a žloutku - nakonec do něj přidáváme po kapkách citronovou šťávu. Na polevu si odvážíme cukr, zakapeme ho citronovou šťávou a horkou vodou a intenzivně třeme, až je poleva lesklá.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,542x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Citrónové cukroví


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist