Mandlové kornoutky
Suroviny
8 bílků
300 g cukru krupice
100 g mandlí
150 g hladké mouky
skořice
tuk a hrubá mouka na plech

Postup
Mandle spaříme, sloupneme, nastrouháme na hrubo a mírně opražíme. Z bílků ušleháme tuhý sníh za postupného přidávání cukru, potom vmícháme vychladlé mandle, ochutíme skořicí a zlehka vpracujeme mouku. Z tvrdého kartonu vystřihneme šablonu s oválným otvorem asi 10 x 7 cm a přes tuto šablonu nanášíme na potřený a pomoučený plech těsto, které rozetřeme v tenkou vrstvu. Oválky upečeme ve vyhřáté troubě zprudka, nesmíme je ale příliš vysušit, abychom je mohli tvarovat. Za pár minut jsou upečené, nesmí ale být na
povrchu lepivé. Ihned je stáčíme do tvaru kornoutu. Pracujeme rychle, neboť vychladlé se nedají stáčet. Šlehačkou nebo krémem je plníme těsně před podáváním.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,981x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Mandlové kornoutky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!