Jablečno-mrkvová buchta
Suroviny
3 vejce
300 g moučkového cukru
2 dl oleje
300 g strouhaných jablek
200 g jemně nastrouhané mrkve
1 lžíce jedlé sody nebo 1 kypřící prášek do pečiva
4 lžíce strouhaných vlašských ořechů - klidně jich můžete dát i víc
400 g polohrubé mouky
1 čokoládová poleva
Postup
Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme olej, nastrouhaná jablka a mrkev, nasekané ořechy. Polohrubou mouku smícháme se sodou (nebo s práškem do pečiva) a přimícháme do směsi. Nakonec vmícháme tuhý sníh ze 3 bílků. Hmotu nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Pečeme zhruba 40 min při teplotě 150 stupňů.
Po zchladnutí potřeme čokoládovou polevou.
Poznámky:Poměr mrkve a jablek lze prakticky libovolně přizpůsobit. Může se dát také méně cukru - stačí i 250 g. Buchta je méně sladká, stačí, že je sladká čokoládová poleva.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 4,191x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Jablečno-mrkvová buchta
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!