Jablečno-mrkvová buchta

Suroviny

3 vejce
300 g moučkového cukru
2 dl oleje
300 g strouhaných jablek
200 g jemně nastrouhané mrkve
1 lžíce jedlé sody nebo 1 kypřící prášek do pečiva
4 lžíce strouhaných vlašských ořechů - klidně jich můžete dát i víc
400 g polohrubé mouky
1 čokoládová poleva

recept nemá fotografii

Postup

Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme olej, nastrouhaná jablka a mrkev, nasekané ořechy. Polohrubou mouku smícháme se sodou (nebo s práškem do pečiva) a přimícháme do směsi. Nakonec vmícháme tuhý sníh ze 3 bílků. Hmotu nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Pečeme zhruba 40 min při teplotě 150 stupňů.
Po zchladnutí potřeme čokoládovou polevou.
Poznámky:Poměr mrkve a jablek lze prakticky libovolně přizpůsobit. Může se dát také méně cukru - stačí i 250 g. Buchta je méně sladká, stačí, že je sladká čokoládová poleva.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,446x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 0.00 (počet: 1) 0.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jablečno-mrkvová buchta


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist