Jablečno-mrkvová buchta

Suroviny

3 vejce
300 g moučkového cukru
2 dl oleje
300 g strouhaných jablek
200 g jemně nastrouhané mrkve
1 lžíce jedlé sody nebo 1 kypřící prášek do pečiva
4 lžíce strouhaných vlašských ořechů - klidně jich můžete dát i víc
400 g polohrubé mouky
1 čokoládová poleva

recept nemá fotografii

Postup

Žloutky utřeme s cukrem do pěny. Přidáme olej, nastrouhaná jablka a mrkev, nasekané ořechy. Polohrubou mouku smícháme se sodou (nebo s práškem do pečiva) a přimícháme do směsi. Nakonec vmícháme tuhý sníh ze 3 bílků. Hmotu nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

Pečeme zhruba 40 min při teplotě 150 stupňů.
Po zchladnutí potřeme čokoládovou polevou.
Poznámky:Poměr mrkve a jablek lze prakticky libovolně přizpůsobit. Může se dát také méně cukru - stačí i 250 g. Buchta je méně sladká, stačí, že je sladká čokoládová poleva.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,191x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 0.00 (počet: 1) 0.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jablečno-mrkvová buchta


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist