Dordoletky

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
250 g tuku
100 g moučkového cukru
100 g mletých lískových oříšků

Krém:
250 g másla
100 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžíce rumu
1 vejce
70 g cukru krupice
(příchutě)

Jemně nasekané oříšky na obalení

recept nemá fotografii

Postup

Z uvedených surovin zpracujeme těsto, vyválíme na plát a z něj vykrajujeme kolečka velikosti pětikoruny. Upečeme je ve středně vyhřáté troubě a necháme zchladnout.
Zatím si připravíme krém. V hrnečku nad párou šleháme do zhoustnutí vejce a 70 g krupicového cukru. Tuto směs necháme vychladnout.
Změklé máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr a lžíci rumu ušleháme ve šlehači. Jakmile je krém hladký, přidáme připravenou vaječnou směs a lehce zašleháme. Můžeme přidat i nějakou oblíbenou příchuť.
Tímto krémem spojíme vždy tři kolečka, vzniklý špalíček však potřeme krémem i po stranách a obalíme v jemně nasekaných oříšcích.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,818x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dordoletky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist