Játra s mandlemi
Suroviny
500 g vepřových (krůtích) jater
1 lžička Solamylu
sůl
3 lžíce oleje
1 pórek
2 paprikové lusky (různé barvy)
1 malá cibule
1 mladá kedlubna
100 g loupaných pražených mandlí
2 lžíce omáčky
1/2 lžičky zázvoru
1 lžička octa
špetka soli
trochu cukru
200 ml vývaru z kostky
Postup
V misce si rozmícháme Solamyl s jednou lžící vody. Játra nakrájíme na tenké plátky, mírně je osolíme a promícháme s máčeným škrobem tak, aby se směsí obalila.
Necháme je chvíli v chladnu a zatím si očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu. Nemáme-li k dispozici mladou kedlubnu, můžeme použít cuketu nebo spodní řapíky z pekingského zelí. Pórek nakrájíme na kolečka, paprikové lusky na kostičky, cibuli a kedlubnu také na kostičky. Mandle spaříme horkou vodou, oloupeme a osmažíme na velmi malém množství tuku. Protože vlastní tepelná úprava je velmi rychlá, vyplatí se mít všechny suroviny nakrájené a připravené na mističkách.
Na hlubší pánvi si rozpálíme trochu oleje a rychle na něm osmahneme játra. Jakmile změní barvu, přidáme všechnu nakrájenou zeleninu a mandle. Všechno dobře promícháme, zalijeme vývarem, přidáme sojovou omáčku promíchanou se zázvorem a dochutíme solí, cukrem a octem. Opatrně znovu promícháme a asi po pěti minutách odstavíme ze zdroje tepla. Podáváme s rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,574x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Játra s mandlemi
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!