Černá srdíčka

Suroviny

2 lžíce instantní kávy
250 g hladké mouky
na špičku nože prášku do pečiva
80 g mletých lískových oříšků
špetka soli
100 g hnědého cukru
130 g Hery
2 žloutky

Poleva:
10 lžic moučkového cukru
1 lžíce kakaa
2 lžíce vlahé vody

cukrová moka zrnka na zdobení

recept nemá fotografii

Postup

Instantní kávu rozpustíme ve dvou lžících horké vody a necháme vychladnout. Mouku promícháme se solí a práškem do pečiva, s mletými oříšky a cukrem. Přidáme na kousky nakrájený tuk a žloutky a uhněteme těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme ho alespoň hodinu v chladu odpočinout. Poté ho vyválíme na lehce pomoučeném válu, vykrajujeme srdíčka a klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme je v troubě vyhřáté na 200 stupňů C. Upečené sušenky necháme vychladnout a zatím si připravíme polevu. Cukr s kakaem a vodou intenzivně třeme, až vznikne hladká a lesklá hmota. Tou potíráme srdíčka a do mokré polevy vtiskneme moka zrnka.
Poznámka:
Na potření srdíček můžeme také použít čokoládovou polevu a místo moka zrnka například oloupanou mandli.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,534x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Černá srdíčka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist