Černá srdíčka
Suroviny
2 lžíce instantní kávy
250 g hladké mouky
na špičku nože prášku do pečiva
80 g mletých lískových oříšků
špetka soli
100 g hnědého cukru
130 g Hery
2 žloutky
Poleva:
10 lžic moučkového cukru
1 lžíce kakaa
2 lžíce vlahé vody
cukrová moka zrnka na zdobení

Postup
Instantní kávu rozpustíme ve dvou lžících horké vody a necháme vychladnout. Mouku promícháme se solí a práškem do pečiva, s mletými oříšky a cukrem. Přidáme na kousky nakrájený tuk a žloutky a uhněteme těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme ho alespoň hodinu v chladu odpočinout. Poté ho vyválíme na lehce pomoučeném válu, vykrajujeme srdíčka a klademe je na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme je v troubě vyhřáté na 200 stupňů C. Upečené sušenky necháme vychladnout a zatím si připravíme polevu. Cukr s kakaem a vodou intenzivně třeme, až vznikne hladká a lesklá hmota. Tou potíráme srdíčka a do mokré polevy vtiskneme moka zrnka.
Poznámka:
Na potření srdíček můžeme také použít čokoládovou polevu a místo moka zrnka například oloupanou mandli.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,712x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Černá srdíčka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!