Rybí filé v rajčatech

Suroviny

600 g rybího filé
1 konzerva loupaných rajčat
2 cibule
1 pórek
4 stroužky česneku
hrst sekané petrželky
sůl
mletý pepř
asi 600 g brambor
olej

recept nemá fotografii

Postup

Brambory uvaříme a necháme mírně zchladnout. Cibuli oloupeme, nahrubo nastrouháme a na oleji osmahneme dozlatova. Když začne cibule zlátnout, hodíme do ní na plátky nakrájený česnek. Už ho jen lehce orestujeme, zalijeme posekanými konzervovanými rajčaty, posolíme, opepříme a asi 10 minut vaříme. Teď už máme hotovou šťávičku, do ní zamícháme najemno nakrájený pórek a petrželku. Na dno hlubšího pekáčku lehce vytřeného tukem poklademe plátky vařených brambor, na ně rozložíme filé, poklademe další vrstvou brambor a vše polijeme připravenou rajčatovou omáčkou. Pekáč přikryjeme alobalem a pečeme v troubě asi 30 minut.

Poznámky:
Recept je převzatý z inzerované knížky Vaření s Čirinou. Je jednoduchý, rychlý a výsledek je chutný. Jen nahodilá kostička zabloudivší do tohoto zapečeného pokrmu vyvolává případnou nevoli strávníků, kteří ji nečekají. Konzervovaná rajčata můžeme nahradit čerstvými, když je jich dostatek a jsou levná.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 996x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rybí filé v rajčatech


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist