Rybí filé v rajčatech

Suroviny

600 g rybího filé
1 konzerva loupaných rajčat
2 cibule
1 pórek
4 stroužky česneku
hrst sekané petrželky
sůl
mletý pepř
asi 600 g brambor
olej

recept nemá fotografii

Postup

Brambory uvaříme a necháme mírně zchladnout. Cibuli oloupeme, nahrubo nastrouháme a na oleji osmahneme dozlatova. Když začne cibule zlátnout, hodíme do ní na plátky nakrájený česnek. Už ho jen lehce orestujeme, zalijeme posekanými konzervovanými rajčaty, posolíme, opepříme a asi 10 minut vaříme. Teď už máme hotovou šťávičku, do ní zamícháme najemno nakrájený pórek a petrželku. Na dno hlubšího pekáčku lehce vytřeného tukem poklademe plátky vařených brambor, na ně rozložíme filé, poklademe další vrstvou brambor a vše polijeme připravenou rajčatovou omáčkou. Pekáč přikryjeme alobalem a pečeme v troubě asi 30 minut.

Poznámky:
Recept je převzatý z inzerované knížky Vaření s Čirinou. Je jednoduchý, rychlý a výsledek je chutný. Jen nahodilá kostička zabloudivší do tohoto zapečeného pokrmu vyvolává případnou nevoli strávníků, kteří ji nečekají. Konzervovaná rajčata můžeme nahradit čerstvými, když je jich dostatek a jsou levná.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 817x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rybí filé v rajčatech


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
TOPlist