Rozpustilé hvězdičky

Suroviny

Těsto:
1 vejce
150 g tuku
200 g hladké mouky
50 g mletých mandlí
75 g moučkového cukru
½ sáčku vanilkového cukru
špetka soli
1 lžíce kakaového prášku

Nutela

Poleva:
1 žloutek
100 g moučkového cukru
3 lžíce teplého mléka
+ kousek čokolády na zdobení

recept nemá fotografii

Postup

Nejprve smícháme mouku, oba cukry, sůl, kakaový prášek a mleté mandle. Poté přidáme nasekaný tuk, vejce a šťávu z jednoho citronu. Těsto prohněteme, vytvoříme kouli, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladnu alespoň 30 minut odpočinout.
Na pomoučeném vále vyválíme z těsta tenký plát a vykrajujeme z něj větší a menší hvězdičky. Klademe je na plech vyložený papírem na pečení a pečeme je ve středně vyhřáté troubě.
Po zchladnutí potřeme menší hvězdičku nutelou a přilepíme na větší hvězdičku. Malou hvězdičku potřeme žloutkovou polevou. Do čerstvé polevy děláme špejlí tenké proužky rozpuštěnou čokoládou (pár kostiček čokolády na vaření rozpustíme nad párou nebo v mikrovlnné troubě).
Na polevu třeme moučkový cukr se žloutkem a postupně přidáváme teplé mléko. Poleva by měla být hustá a hladká.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,244x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rozpustilé hvězdičky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist