Ovocný dezert s jahodovou polevou

Suroviny

4 banány
300 g jahod (i mražených)
300 g jahodové zmrzliny
100 ml vody
80 g cukru krupice
50 ml bílého (červeného) vína
20 mandlí
citronová šťáva
šlehačka na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Vodu svaříme s cukrem, sebereme případnou pěnu a necháme vychladnout. Pokud použijeme mražené jahody, necháme je rozmrazit. Jahody rozmixujeme. Jakmile cukrová voda zchladne, přimícháme ji společně s vínem do jahodové omáčky.
Mandle spaříme, oloupeme a podélně nakrájíme. Banány oloupeme a šikmo nakrájíme na špalíčky. Na řezu je potřeme citrónovou šťávou, aby nezhnědly. Na talířky (misky) navršíme zmrzlinu (asi 2 vrchovaté lžíce na osobu), doplníme nakrájenými banány, polijeme jahodovou polevou a posypeme nasekanými mandlemi. Můžeme ozdobit kopečkem šlehačky.
Je to velmi rychlé a jednoduché. Jahodovou omáčku si můžeme připravit předem, ale jinak připravíme těsně před podáváním. Servírujeme jako lehký ovocný moučník. V létě báječně osvěží, v zimě nám zase léto připomene.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,227x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ovocný dezert s jahodovou polevou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist