Čokoládové lanýže

Suroviny

1 libra (454 g) dobre hořké čokolády
hrnek (250 ml) smetany ke šlehání
1/4 hrnku dobrého alkoholu (grand marnier nebo koňak)

Na obalení:
kakao nebo
moučkový cukr nebo kokos nebo
hrubě nakrájené ořechy

recept nemá fotografii

Postup

Zkusila jsem je letos poprvé, ještě nejsou vánoce a už jich je tam jenom pár. Dobrou hořkou čokoládu tzv. ohlíme ostrým nožem (vlastně krouhame jako zeli) a dáme ji do mísy. V kastrole si ohřejeme skoro do varu (pozor nevarit) hrnek šlehačky a vylijime na čokoládu. Necháme asi dvě tři minuty stát a pak smícháme do hladka. Poté přidáme čtvrt hrnku dobrého alkoholu. Vše umícháme a dáme přikryté alespoň na čtyři hodiny do ledničky. Potom lžičkou namočenou v horké vodě vykrajujeme válečky, které obalíme buď v prosátém kakau, nebo v moučkovém cukru, nebo můžeme použít kokos či nahrubo nakrájené ořechy. Válečky vkládáme do papírových košíčků na bonbony a uskladníme je v ledničce až do podávání.

Poznámka:
Recept je od Jitky, která ho napsala do diskusního fóra. Zkušenost s ním zatím nemám, ale zdá se, že se na přípravě čokoládových lanýžů nedá nic zkazit. Snad jen není jasné, jak velký hrnek se má použít.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,027x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Čokoládové lanýže


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist