Joskovo masíčko
Suroviny
vepřová krkovička
cibule
papriky zelené
rajčata
sůl
pepř
sádlo
světlé pivo

Postup
Jak velká kupka masa, tak velká kupa pokrájené cibule, papriky a rajčat.
Krkovička se pokrájí na přibližně na 4 cm silné plátky, osolí, opepří a dá se do pekáčku na rozpuštěné sádlo. Rychle se opeče, aby se maso zatáhlo. Pak se přidá cibule, papriky a rajčata. Dá se do trouby péci. Po chvilce se podleje pivem a nechá se péct do měkka. Během pečení se podlévá vodou i pivem jen tak, aby se maso a zelenina nepřipálila. Na konci pečení by měla být zelenina rozhňaňaná na takový hustý sos a maso pěkně měkké, aby se rozpadalo.Takže nepospíchat. Pěkně pomalu.Podává se s chlebem. Nejlepší je, když se maso může dělat venku na zahradním ohništi. To je pak pohádka na večerní posezení s přáteli. Na zapití je nejlepší pivo.
Kdo chce může dát i jiné koření třeba chili, pálivou papriku atd., to už podle chuti.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,516x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Joskovo masíčko
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!