Dlouho vláčná vánočka

Suroviny

500 g polohrubé mouky
120 g másla
80 g cukru
3 žloutky
sůl
citronová kůra
vanilkový cukr
25 až 30 g droždí
250 ml smetany (mléka)
rozinky
mandle na posypání
1 vejce na potření

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme kvásek – do části vlahé smetany rozdrobíme droždí a přidáme lžičku cukru a 1 lžíci mouky. Lehce promícháme a necháme kynout v teplé místnosti. Máslo se žloutky utřeme do pěny, přidáme špetku soli, vanilkový cukr, citronovou kůru a ještě promícháme. Přidáme mouku, zbylou smetanu a kvásek a případně i rozinky a vypracujeme těsto (v hnětači nebo vařečkou, případně na vále). Těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout v teplé místnosti. Poté z těsta upleteme vánočku, na utěrce ji přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, opět zakryjeme utěrkou a necháme kynout. Před pečením ji potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sekanými mandlemi. Pečeme asi 45 minut při teplotě 160 až 170 stupňů C.
Poznámka: Tato vánočka vydrží velmi dlouho vláčná, měkká. Zatím nemám vyzkoušené, ale jde prý o ověřený recept.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,603x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dlouho vláčná vánočka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist