Povidlová omáčka
Suroviny
4 lžíce švestkových povidel
hrst strouhaného perníku (na vaření)
½ lžičky mleté skořice
malá špetka mletého hřebíčku
citronová kůra
hrst spařených a oloupaných mandlí
hrst rozinek
500 ml vody
250 ml smetany ke šlehání
1 lžička hladké mouky
cukr
sůl

Postup
Povidla zalijeme asi půl litrem vody, rozmícháme. Přidáme jemně nastrouhaný perník, trochu soli, skořici, spařené rozinky, citronovou kůru a asi 10 minut povaříme. Ve smetaně si rozmícháme hladkou mouku a přilijeme vše do omáčky, promícháme. Poté přidáme oloupané a nakrájené mandle a ještě asi 5 minut povaříme, až omáčka zhoustne. Podle potřeby dochutíme cukrem. Podáváme k uzenému masu a bramborovým knedlíkům, ale také třeba ke kynutým knedlíkům nebo na vdolečky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2,743x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Povidlová omáčka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!