Povidlová omáčka

Suroviny

4 lžíce švestkových povidel
hrst strouhaného perníku (na vaření)
½ lžičky mleté skořice
malá špetka mletého hřebíčku
citronová kůra
hrst spařených a oloupaných mandlí
hrst rozinek
500 ml vody
250 ml smetany ke šlehání
1 lžička hladké mouky
cukr
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Povidla zalijeme asi půl litrem vody, rozmícháme. Přidáme jemně nastrouhaný perník, trochu soli, skořici, spařené rozinky, citronovou kůru a asi 10 minut povaříme. Ve smetaně si rozmícháme hladkou mouku a přilijeme vše do omáčky, promícháme. Poté přidáme oloupané a nakrájené mandle a ještě asi 5 minut povaříme, až omáčka zhoustne. Podle potřeby dochutíme cukrem. Podáváme k uzenému masu a bramborovým knedlíkům, ale také třeba ke kynutým knedlíkům nebo na vdolečky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,359x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Povidlová omáčka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist