Vepřové maso s houbami a omeletou

Suroviny

100 g libového vepřového masa
30 g sušených hub
1 lžička solamylu
špetka zázvoru
mletý pepř
na špičku nože muškátového květu
3 lžičky sojové omáčky
2 vejce
1 stroužek česneku
3 lžíce oleje

recept nemá fotografii

Postup

Sušené houby spaříme horkou vodou a necháme asi hodinu nabobtnat. Poté je zcedíme, mírně vymačkáme vodu a je-li třeba, pokrájíme je na menší kousky. Maso nakrájíme na tenké plátky o velikosti asi 2 x 3 cm, posypeme ho solamylem, zázvorem, mletým pepřem a muškátovým květem, pokapeme ho polovinou sojové omáčky, promícháme a necháme půl hodiny odstát. Zatím si z rozšlehaných vajec na jedné lžíce oleje usmažíme omeletu, necháme ji vychladnout a nakrájíme ji na nudličky. Na pánev přidáme další lžíci oleje a rychle na ni osmahneme houby a dáme je stranou. Na pánev opět přidáme lžíci oleje a osmažíme plátky česneku spolu s naloženým masem. Asi po 3 až 4 minutách, kdy maso rovnoměrně zhnědne, přidáme houby a nakrájenou omeletu, vše pokapeme zbývající sojovou omáčkou a za stálého míchání ještě asi minutu smažíme. V pokrmu by neměla být řídká šťáva. Podáváme s rýží.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,503x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové maso s houbami a omeletou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist