Vepřové maso s houbami a omeletou
Suroviny
100 g libového vepřového masa
30 g sušených hub
1 lžička solamylu
špetka zázvoru
mletý pepř
na špičku nože muškátového květu
3 lžičky sojové omáčky
2 vejce
1 stroužek česneku
3 lžíce oleje
Postup
Sušené houby spaříme horkou vodou a necháme asi hodinu nabobtnat. Poté je zcedíme, mírně vymačkáme vodu a je-li třeba, pokrájíme je na menší kousky. Maso nakrájíme na tenké plátky o velikosti asi 2 x 3 cm, posypeme ho solamylem, zázvorem, mletým pepřem a muškátovým květem, pokapeme ho polovinou sojové omáčky, promícháme a necháme půl hodiny odstát. Zatím si z rozšlehaných vajec na jedné lžíce oleje usmažíme omeletu, necháme ji vychladnout a nakrájíme ji na nudličky. Na pánev přidáme další lžíci oleje a rychle na ni osmahneme houby a dáme je stranou. Na pánev opět přidáme lžíci oleje a osmažíme plátky česneku spolu s naloženým masem. Asi po 3 až 4 minutách, kdy maso rovnoměrně zhnědne, přidáme houby a nakrájenou omeletu, vše pokapeme zbývající sojovou omáčkou a za stálého míchání ještě asi minutu smažíme. V pokrmu by neměla být řídká šťáva. Podáváme s rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,680x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové maso s houbami a omeletou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!