Šťavnatá pomerančová bábovka

Suroviny

350 g másla
350 g cukru
1 vanilkový cukr
6 vajec
nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
nastrouhaná kůra z poloviny citronu
300 g polohrubé mouky
50 g solamylu
2 rovné lžičky prášku do pečiva

250 ml pomerančové šťávy
3 lžíce citronové šťávy
nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
nastrouhaná kůra z poloviny citronu
100 g cukru

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve utřeme změklé máslo s cukrem a s vanilkovým cukrem, poté postupně přidáváme vejce jedno po druhém. Citronovou a pomerančovou kůru, prášek do pečiva a solamyl smícháme s moukou a po lžících vmícháme do máslové hmoty. Připravíme si větší bábovkovou formu, kterou si vymastíme a vysypeme hrubou moukou. Těsto do ní rovnoměrně rozprostřeme a bábovku vložíme do trouby vyhřáté na 175 až 190 stupňů C. Pečeme asi hodinu.
Upečenou bábovku vyklopíme, formu vymyjeme a utřeme, bábovku vrátíme zpět a na několika místech propícháme špejlí. Smícháme pomerančovou a citronovou šťávu s kůrou a s cukrem a polovinu tekutiny nalijeme na bábovku. Poté bábovku vyklopíme, opět propícháme z druhé strany a polijeme zbývající tekutinou. Bábovka má pro nás netradiční chuť.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 090x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Šťavnatá pomerančová bábovka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist