Nadívaný králík

Suroviny

1 králík
150 g uzeného masa
2 rohlíky
zelená petrželka
50 ml mléka
2 vejce
1 cibule
bílý pepř
100 g másla
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme nádivku. Vejce, mléko, sůl a pepř ušleháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Polovinu cibule zpěníme na 60 g másla. Rohlíky nakrájíme na kousky, zalijeme rozšlehanými vejci, přidáme na kostičky nakrájené uzené maso, posekanou petrželku i orestovanou cibuli a vše promícháme. Je-li třeba přilijeme trochu mléka.
Z králíka oddělíme zadní stehýnka, zbytek necháme v celku. Všechny části osolíme. Hřbet králíka včetně předních běhů naplníme nádivkou a zašijeme nebo upevníme jehlami na závitky. Na pekáč dáme zbylé máslo, zbylou cibuli, vložíme nadívané králičí torzo i stehýnka a pečeme v troubě asi při 180 stupních C. Dbáme na to, aby se králík nevysušil, je-li třeba podléváme ho teplou vodou nebo vývarem. Na závěr odklopíme víko pekáče a necháme králíka při vyšší teplotě zčervenat. Přílohu si zvolíme podle chuti.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,882x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Nadívaný králík


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist