Brynzové tašky
Suroviny
Těsto:
200 ml vlažné vody
½ lžičky cukru
1 ½ lžičky sušeného droždí
nebo 25 g čerstvého droždí
350 g hladké mouky
½ lžičky soli
15 g másla
Náplň:
1 lžíce oleje
1 cibule
1 červená paprika
1 stroužek česneku
1 lžíce sekané bazalky
350 g brokolice
2 lžíce vody
200 g brynzy
1 vejce
mletý černý pepř
Postup
Nejdříve si připravíme kvásek – droždí rozdrobíme do vlahé vody se lžičkou cukru a necháme vykynout. Kvásek přilijeme do mouky se solí a s kouskem měkkého másla a vařečkou vymícháme těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme ho v teplé místnosti vykynout.
Mezitím se věnujeme přípravě náplně. Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a necháme okapat. Česnek a cibuli jemně nakrájíme, pokrájíme i papriku, nasekáme bazalku a brokolici rozdělíme na menší růžičky. Na pánvi rozehřejeme olej, na něm osmahneme cibuli, česnek a nakrájenou papriku. Přidáme bazalku a růžičky brokolice, pokapeme vodou, přikryjeme poklicí a asi 5 minut dusíme. Potom odstavíme ze zdroje tepla, opepříme a vmícháme rozdrobenou brynzu a vejce. Pánev znovu zakryjeme a směs necháme odstát.
Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly, z každé části vytvoříme bochánek a ten rozválíme na kulatou placku. Vždy na půlku placky navršíme nádivku, druhou půlku přes ni překlopíme a navlhčenými prsty stiskneme okraje pevně k sobě. Naplněné tašky přeneseme na plech na pečení a na povrchu potřeme vodou. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů C po dobu asi 15 až 20 minut.
Podáváme teplé jako lehkou zeleninovou (málo kalorickou) večeři.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,418x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Brynzové tašky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!