Houbová omáčka s těstovinami

Suroviny

400 g těstovin
400 g rajčat
1 lilek (baklažán)
1 stroužek česneku
50 g strouhaného sýra
100 g žampionů
2 nožičky tenkých párků
10 g másla
špetka šalvěje
50 g mouky
sůl
mletý pepř
olej

recept nemá fotografii

Postup

Žampiony nebo jiné oblíbené sezónní houby očistíme, opláchneme a nahrubo nakrájíme. Vložíme je asi na 30 minut do nádoby s teplou vodou a necháme odležet. Lilek oloupeme a nakrájíme na kostičky, posolíme ho a také necháme odležet, dokud nepustí šťávu. Poté kostičky opláchneme a osušíme. Na pánvi rozpálíme olej, lilek na něm osmažíme a dáme stranou. Na stejné pánvi osmahneme nakrájené párky a nakrájené houby a také dáme stranou. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, rajčata nařízneme do křížku, sloupneme slupku a dužinu jemně nasekáme. Na pánvi rozpustíme máslo, osmahneme na něm česnek, přidáme nasekanou dužinu z rajčat, osolíme a opepříme a dusíme asi 15 minut na mírném plameni. Poté do směsi přidáme opečené párky a houby, vše promícháme a omáčkou polijeme uvařené těstoviny. Povrch posypeme kostičkami opečeného baklažánu a nastrouhaným sýrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,226x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 0.00 (počet: 1) 0.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Houbová omáčka s těstovinami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist