Labužnické fazole

Suroviny

1 konzerva bílých fazolí ve slaném nálevu (400 g)
2 lžíce oleje
1 cibule
1 paprika
1 konzerva loupaných rajčat
2 lžíce kečupu
5 stroužků česneku
zelená petrželka
sůl
pepř
10 plátků anglické slaniny
tuk na vymazání zapékací mísy

recept nemá fotografii

Postup

Fazole zcedíme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z papriky odstraníme jádřinec a nakrájíme ji na nudličky. Rajčata z konzervy nasekáme nahrubo. Když máme připravené všechny suroviny, rozpálíme si olej na pánvi, zpěníme na něm cibuli a přidáme pokrájenou papriku a rajčata, kečup. Krátce podusíme a vmícháme fazole. Směs osolíme a opepříme a odstavíme ze zdroje tepla.
Zapékací misku vytřeme tukem. Nadrobno nakrájenou zelenou petrželku smícháme s prolisovaným česnekem a touto směsí potřeme plátky anglické slaniny. Plátky přeložené na polovinu poklademe na dno zapékací misky a na ně navršíme směs s fazolemi. Vložíme do trouby vyhřáté asi na 190 stupňů C a zapékáme po dobu asi 20 až 25 minut.
Podáváme s chlebem nebo pečivem, doplníme zeleninovým salátem nebo kyselou okurkou.
Poznámka:
Jednoduchý, cenově dostupný pokrm a navíc další způsob jak připravit stále málo používané luštěniny.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,393x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Labužnické fazole


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist