Labužnické fazole
Suroviny
1 konzerva bílých fazolí ve slaném nálevu (400 g)
2 lžíce oleje
1 cibule
1 paprika
1 konzerva loupaných rajčat
2 lžíce kečupu
5 stroužků česneku
zelená petrželka
sůl
pepř
10 plátků anglické slaniny
tuk na vymazání zapékací mísy
Postup
Fazole zcedíme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z papriky odstraníme jádřinec a nakrájíme ji na nudličky. Rajčata z konzervy nasekáme nahrubo. Když máme připravené všechny suroviny, rozpálíme si olej na pánvi, zpěníme na něm cibuli a přidáme pokrájenou papriku a rajčata, kečup. Krátce podusíme a vmícháme fazole. Směs osolíme a opepříme a odstavíme ze zdroje tepla.
Zapékací misku vytřeme tukem. Nadrobno nakrájenou zelenou petrželku smícháme s prolisovaným česnekem a touto směsí potřeme plátky anglické slaniny. Plátky přeložené na polovinu poklademe na dno zapékací misky a na ně navršíme směs s fazolemi. Vložíme do trouby vyhřáté asi na 190 stupňů C a zapékáme po dobu asi 20 až 25 minut.
Podáváme s chlebem nebo pečivem, doplníme zeleninovým salátem nebo kyselou okurkou.
Poznámka:
Jednoduchý, cenově dostupný pokrm a navíc další způsob jak připravit stále málo používané luštěniny.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,552x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Labužnické fazole
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!