Labužnické fazole

Suroviny

1 konzerva bílých fazolí ve slaném nálevu (400 g)
2 lžíce oleje
1 cibule
1 paprika
1 konzerva loupaných rajčat
2 lžíce kečupu
5 stroužků česneku
zelená petrželka
sůl
pepř
10 plátků anglické slaniny
tuk na vymazání zapékací mísy

recept nemá fotografii

Postup

Fazole zcedíme a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Z papriky odstraníme jádřinec a nakrájíme ji na nudličky. Rajčata z konzervy nasekáme nahrubo. Když máme připravené všechny suroviny, rozpálíme si olej na pánvi, zpěníme na něm cibuli a přidáme pokrájenou papriku a rajčata, kečup. Krátce podusíme a vmícháme fazole. Směs osolíme a opepříme a odstavíme ze zdroje tepla.
Zapékací misku vytřeme tukem. Nadrobno nakrájenou zelenou petrželku smícháme s prolisovaným česnekem a touto směsí potřeme plátky anglické slaniny. Plátky přeložené na polovinu poklademe na dno zapékací misky a na ně navršíme směs s fazolemi. Vložíme do trouby vyhřáté asi na 190 stupňů C a zapékáme po dobu asi 20 až 25 minut.
Podáváme s chlebem nebo pečivem, doplníme zeleninovým salátem nebo kyselou okurkou.
Poznámka:
Jednoduchý, cenově dostupný pokrm a navíc další způsob jak připravit stále málo používané luštěniny.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,552x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Labužnické fazole


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist