Perníkový hřbet

Suroviny

Těsto:
3 jablka
150 g tuku (Hera)
150 g cukru krupice
2 vejce
240 g polohrubé mouky
½ lžičky koření do perníku
1 lžička jedlé sody
½ lžičky skořice
špetka soli
60 g rozinek
60 g kandovaného ovoce
šťáva z poloviny citronu

Poleva:
1 čokoláda na vaření
1 lžíce ztuženého tuku (Omega)
1 lžíce moučkového cukru

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve třeme změklý tuk s cukrem (může se použít i hnědý cukr, řezy potom mají výraznější chuť). Když vytvoříme hustou pěnu, postupně přidáme vejce a stále třeme. Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, jemně je nakrouháme a pokapeme citronovou šťávou. V misce rozmícháme mouku s kořením do perníku, jedlou sodou, skořicí a solí, přidáme utřenou hmotu, promícháme a nakonec přidáme sušené ovoce a nastrouhaná jablka. Opět promícháme. Formu na srnčí hřbet si vytřeme tukem a vysypeme moukou, těsto do ní rovnoměrně rozprostřeme a naplněnou formu dáme do trouby vyhřáté asi na 180 stupňů. Pečeme zvolna asi 45 minut. Před vyjmutím z trouby odzkoušíme špejlí, zda je moučník již upečený. Po vyjmutí necháme moučník ještě asi 15 minut ve formě a teprve potom vyklopíme – nejlépe na drátěnou mřížku. Po vychladnutí ho polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme kousky kandovaného ovoce.
Příprava jednoduché čokoládové polevy:
Do kastrolku nad párou rozlámeme čokoládu na vaření, přidáme lžíci cukru a ztuženého tuku a necháme rozpustit. Jakmile je čokoládová poleva hladká, natíráme ji na vychladlý moučník. Pokud máte hladkou formu, jde to nejlépe širokým příborovým nožem, kterým se dá poleva z vrchu roztírat i na strany.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,004x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Perníkový hřbet


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist