Vepřové hajdušky

Suroviny

600 g vepřové plece
sůl
mletý pepř
2 lžíce oleje
120 g cibule
120 g rajčat
80 g paprikových lusků
mletá sladká paprika
šálek vývaru
česnek podle chuti
120 g brambor
40 g žampionů
1 lžíce červeného vína

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu – cibuli na plátky, papriku na širší proužky, rajčata, brambory a žampiony na čtvrtky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky (asi 5 kousků na porci). Nakrájené maso osolíme, opepříme a ve vyšším kastrolu osmahneme na dvou lžících oleje. Poté přidáme cibuli a paprikové lusky, lžíci mouky a vše zasmahneme, zaprášíme mletou sladkou paprikou a zalijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou a když je maso poloměkké, přidáme nakrájená rajčata, brambory, žampiony a na plátky nakrájený česnek. Opět přikryjeme pokličkou a dodusíme do měkka. Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 896x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové hajdušky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist