Vepřové hajdušky
Suroviny
600 g vepřové plece
sůl
mletý pepř
2 lžíce oleje
120 g cibule
120 g rajčat
80 g paprikových lusků
mletá sladká paprika
šálek vývaru
česnek podle chuti
120 g brambor
40 g žampionů
1 lžíce červeného vína
Postup
Nejdříve si očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu – cibuli na plátky, papriku na širší proužky, rajčata, brambory a žampiony na čtvrtky. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky (asi 5 kousků na porci). Nakrájené maso osolíme, opepříme a ve vyšším kastrolu osmahneme na dvou lžících oleje. Poté přidáme cibuli a paprikové lusky, lžíci mouky a vše zasmahneme, zaprášíme mletou sladkou paprikou a zalijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou a když je maso poloměkké, přidáme nakrájená rajčata, brambory, žampiony a na plátky nakrájený česnek. Opět přikryjeme pokličkou a dodusíme do měkka. Vhodnou přílohou je čerstvý chléb.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,047x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové hajdušky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!