Brynzové placky

Suroviny

800 až 1000 g brambor
200 g brynzy
1 zakysaná smetana
hladká mouka
1 vejce
olej
sůl
mletý pepř
pažitka

recept nemá fotografii

Postup

Brambory omyjeme, oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle jako na bramboráky. Přidáme celé vejce, pepř a sůl, vmícháme asi 3 lžíce hladké mouky a nakrájenou pažitku. Brynzu rozdrobíme a smícháme ji se zakysanou smetanou. Z bramborového těsta pečeme na pánvi menší a mírně silnější placky než bramboráky. Jakmile je obrátíme, potřeme horní opečenou stranu smetanou s brynzou a necháme dosmažit. Podáváme teplé.
Poznámka: Kdo má rád česnek, může ho prolisovat a přidat ke směsi smetany a brynzy.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,485x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Brynzové placky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist