Zelný závin
Suroviny
1 balíček listového těsta (čerstvého nebo zmraženého)
1 kg bílého zelí
100 g moučkového cukru
trochu skořice
100 g rozinek
100 g másla

Postup
Z hlávkového zelí odstraníme košťál a jemně ho nakrájíme. Necháme ho asi 15 minut odležet. Poté ho pomalu orestujeme na pánvi na rozpuštěném másle. Změklé zelí necháme vychladnout.
Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny, každou rozválíme na tenký plát, poklademe rovnoměrně zelím, posypeme cukrem, skořicí a rozinkami. Za pomoci přeložené utěrky zavineme a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme v předehřáté troubě do zlatova.
Můžeme podávat vlahé, na první pokus to chutná mírně nezvykle, ale výtečně. Když vynecháme cukr (nebo ho nahradíme sladidlem pro diabetiky), je to přijatelný moučník i pro cukrovkáře.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,335x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zelný závin
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!