Martinské rohlíky
Suroviny
500 g hladké mouky
150 g Hery nebo másla
50 g cukru
3 žloutky
30 g droždí
hrnek mléka
nádivka (maková, tvarohová, čokoláda, ...)
1 vejce na potření
Postup
V hrnku mléka zamícháme droždí, 1 lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Ten pak vmícháme se zbývajícím cukrem, máslem a žloutky do mouky, vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout. (Na přípravu těsta můžeme použít domácí pekárnu). Pak jej vyválíme na plát a nakrájíme na trojúhelníky. Každý naplníme nádivkou, svineme a zformujeme rohlík (při pečení ještě nakynou). Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v troubě předehřáté na 200° C, po vložení rohlíků snížíme teplotu na 180° C do nahnědlé barvy (podle velikosti, cca 20 minut).
Martinské rohlíky se pekly 11. listopadu na Martina.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 8,038x
Komentáře receptu Martinské rohlíky
anonym: | Thursday, March 27, 2008 |
Upeceme? Jaka teplota trouby a jak dlouho? Annie |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!