Martinské rohlíky

Suroviny

500 g hladké mouky
150 g Hery nebo másla
50 g cukru
3 žloutky
30 g droždí
hrnek mléka
nádivka (maková, tvarohová, čokoláda, ...)
1 vejce na potření

ukázka receptu Martinské rohlíky
Posunovut vlevo
ukázka receptu Martinské rohlíky
Posunout vpravo

Postup

V hrnku mléka zamícháme droždí, 1 lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Ten pak vmícháme se zbývajícím cukrem, máslem a žloutky do mouky, vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout. (Na přípravu těsta můžeme použít domácí pekárnu). Pak jej vyválíme na plát a nakrájíme na trojúhelníky. Každý naplníme nádivkou, svineme a zformujeme rohlík (při pečení ještě nakynou). Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v troubě předehřáté na 200° C, po vložení rohlíků snížíme teplotu na 180° C do nahnědlé barvy (podle velikosti, cca 20 minut).
Martinské rohlíky se pekly 11. listopadu na Martina.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 8,038x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 5.59 (počet: 17) 5.59 17 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Martinské rohlíky

anonym: Thursday, March 27, 2008
Upeceme? Jaka teplota trouby a jak dlouho?
Annie

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist