Vepřová kýta se sýrem

Suroviny

600 g vepřové kýty
sůl
grilovací koření
olej
2 cibule
12 stroužků česneku
150 g uzeného sýra
(čerstvá zelenina na ozdobení)

recept nemá fotografii

Postup

Z vepřové kýty si nakrájíme menší plátky – stačí 2 na porci. Každý plátek lehce naklepeme po obou stranách, osolíme a poprášíme grilovacím kořením. Oloupeme si cibuli a česnek a obojí pokrájíme na plátky. Zapékací misku vytřeme tukem a dno poklademe nakrájenou cibulí a česnekem. Připravené plátky masa rychle opečeme po obou stranách na oleji, narovnáme do zapékací misky a přidáme trochu tuku, který zbyl po opékání. Misku přikryjeme pokličkou či utěsníme alobalem a pečeme v troubě při teplotě asi 220 stupňů C po dobu 45 minut. Podlévat se prakticky nemusí, protože cibule pustí dostatek šťávy. Po uplynutí doby misku odkryjeme a maso posypeme hrubě nastrouhaným uzeným sýrem. Vložíme zpátky do trouby a necháme již odkryté zapékat asi 20 minut. Sýr se rozpustí, zezlátne a voní po celé kuchyni.
Podáváme s vařenými brambory nebo s hranolky, obložíme čerstvou zeleninou.
Je to rychlé, dobré a ani kuchařský začátečník na tom nemůže nic pokazit.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4,143x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 10.00 (počet: 1) 10.00 1 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová kýta se sýrem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist