Voňavý kapr na šalvěji

Suroviny

1 menší kapr
4 lžičky ostré hořčice
6 stroužků česneku
1 lžíce citronové šťávy
200 ml červeného vína
olej
šalvěj (sušená, ale i čerstvá)
mletý pepř
1 rovná lžička soli
kousek másla
trochu oleje

recept nemá fotografii

Postup

Kapra očistíme a rozporcujeme. Nemáme-li čerstvého, lze použít i mraženého, ale je to slabší náhražka, neboť mražená ryba čerstvou nemůže nahradit. Česnek oloupeme a prolisujeme a přidáme do hrnečku, kam jsme si již dali hořčici, pepř, sůl a citronovou šťávu. Směs promícháme a každou porci kapra jí pečlivě potřeme. Připravíme si zapékací misku a vytřeme ji kouskem čerstvého másla. Na pánvi si rozpálíme olej, porce kapra na něm po obou stranách opečeme a předáme do zapékací misku. Zalijeme je červeným vínem, posypeme šalvějí, přikryjeme a dáme zapéct do trouby. Zapékáme asi 30 minut.
Jako příloha jsou vhodné opečené brambory a čerstvá zelenina.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,333x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Voňavý kapr na šalvěji


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist