Voňavý kapr na šalvěji
Suroviny
1 menší kapr
4 lžičky ostré hořčice
6 stroužků česneku
1 lžíce citronové šťávy
200 ml červeného vína
olej
šalvěj (sušená, ale i čerstvá)
mletý pepř
1 rovná lžička soli
kousek másla
trochu oleje
Postup
Kapra očistíme a rozporcujeme. Nemáme-li čerstvého, lze použít i mraženého, ale je to slabší náhražka, neboť mražená ryba čerstvou nemůže nahradit. Česnek oloupeme a prolisujeme a přidáme do hrnečku, kam jsme si již dali hořčici, pepř, sůl a citronovou šťávu. Směs promícháme a každou porci kapra jí pečlivě potřeme. Připravíme si zapékací misku a vytřeme ji kouskem čerstvého másla. Na pánvi si rozpálíme olej, porce kapra na něm po obou stranách opečeme a předáme do zapékací misku. Zalijeme je červeným vínem, posypeme šalvějí, přikryjeme a dáme zapéct do trouby. Zapékáme asi 30 minut.
Jako příloha jsou vhodné opečené brambory a čerstvá zelenina.
| Doba přípravy: |
|
| Doba vaření: |
|
| Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,630x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Voňavý kapr na šalvěji
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso
(2167)
|
Bezmasá jídla
(686)
|
Přílohy
(81)
|
Moučníky
(1540)
|
Různé
(2079)
|
Pro diabetiky
(47)
|
Grilování
(75)
|
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

