Kapr na černém pivě

Suroviny

6 porcí kapra
3 velké cibule
300 ml černého piva
3 lžíce ostrého kečupu
200 g anglické slaniny
sůl
hladká mouka na obalení
tuk na opečení

recept nemá fotografii

Postup

Porce kapra opláchneme, osuším, dobře osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi si rozpálíme olej, vložíme do něj obalené porce a rychle je osmahneme po obou stranách. Naskládáme je do zapékací misky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a posypeme jí porce ryby. V černém pivu si rozmícháme kečup (neměla jsem ostrý, tak jsem přidala půl lžičky feferonek naložených v soli) a směsí kapr zalijeme. Povrch poklademe plátky anglické slaniny. Vložíme odkryté do trouby předehřáté na 200 stupňů C a pečeme asi 30 minut.
Podáváme s bramborem vařeným či opečeným nebo s bramborovými hranolky, ale třeba také s bílým pečivem. A nějakou tou čerstvou zeleninou.
Poznámka:
Pokud nekucháte kapra (třeba použijete toho z mrazáku jako já), je to velmi rychlé (40 minut s přípravou i pečením). V každém případě je to dobré i zdravé.
Inspirací pro tento recept byla knížka Vaření s Čirinou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,381x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapr na černém pivě


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist