Kachna na medu

Suroviny

1 kachna (menší)
3 lžíce medu
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce bílého vína
1 lžička soli
1 rovná lžička mletého zázvoru
(jablíčko, pomeranč)

recept nemá fotografii

Postup

Kachnu očistíme, opláchneme, osušíme, zevnitř osolíme. Z tekutého medu, sojové omáčky, bílého vína, zázvoru a soli umícháme marinádu a tou potřeme kachnu. Takto připravenou ji necháme v chladnu alespoň dvě hodiny odstát. Poté ji znovu potřeme, vložíme do pekáče, přiklopíme a dáme to trouby vyhřáté na 200 stupňů. Při této teplotě ji zvolna pečeme, občas zkontrolujeme a při té příležitosti potřeme marinádou. Není třeba podlévat, vypeče se z ní tuk. Je třeba počítat s tím, že pečení trvá poměrně dlouho – zhruba 2 hodiny. Takže příprava této krmě je během na delší trať. Mezitím se však dá dělat spousta jiných užitečných věcí. Například si připravíme přílohu – různě upravené brambory – například opečené na másle a posypané drobně nakrájeným pórkem. K ozdobení i chuťově se hodí plátek pomeranče.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,560x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna na medu


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist