Kachna na medu
Suroviny
1 kachna (menší)
3 lžíce medu
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce bílého vína
1 lžička soli
1 rovná lžička mletého zázvoru
(jablíčko, pomeranč)

Postup
Kachnu očistíme, opláchneme, osušíme, zevnitř osolíme. Z tekutého medu, sojové omáčky, bílého vína, zázvoru a soli umícháme marinádu a tou potřeme kachnu. Takto připravenou ji necháme v chladnu alespoň dvě hodiny odstát. Poté ji znovu potřeme, vložíme do pekáče, přiklopíme a dáme to trouby vyhřáté na 200 stupňů. Při této teplotě ji zvolna pečeme, občas zkontrolujeme a při té příležitosti potřeme marinádou. Není třeba podlévat, vypeče se z ní tuk. Je třeba počítat s tím, že pečení trvá poměrně dlouho – zhruba 2 hodiny. Takže příprava této krmě je během na delší trať. Mezitím se však dá dělat spousta jiných užitečných věcí. Například si připravíme přílohu – různě upravené brambory – například opečené na másle a posypané drobně nakrájeným pórkem. K ozdobení i chuťově se hodí plátek pomeranče.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1,669x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kachna na medu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!