Bratislavské rohlíčky II.

Suroviny

400 g hladké mouky
250 g Hery
250 g zakysané smetany (15% tuku)
moučkový + vanilkový cukr na obalování
(papír na vyložení plechu)
vajíčko na potření

Náplň:
250 g mletých ořechů
100 g cukru krupice
hrst hrozinek
100 ml vařícího mléka
(2 lžíce rumu)
(citronová kůra)
(rozdrcené piškoty)

recept nemá fotografii

Postup

Suroviny na těsto zpracujeme a vytvoříme hladké těsto. To rozdělíme na 6 stejně velkých kousků, každý pěkně v dlaních zakulatíme a vytvoříme bochánek. Bochánky přikryjeme fólií (aby neosychaly) a necháme je v ledničce (nebo v chladnu) alespoň dvě hodiny odpočinout.
Zatím se věnujeme přípravě náplně – vyloupeme a umeleme ořechy, přidáme k nim cukr, propláchnuté rozinky, můžeme přidat i trochu citronové kůry a rumu. Nakonec přilijeme horké mléko a zamícháme. Směs by měla být hodně hustá, pokud není, přidáme rozdrcené piškoty.
Každý bochánek těsta rozválíme na pomoučeném vále do kulaté placky a rozdělíme pravidelnými šikmými řezy na 8 stejných dílů. Na širší stranu každého dílu (zhruba na základnu rovnoramenného trojúhelníku) dáme nádivku a z této strany srolujeme těsto s nádivkou do tvaru rohlíčku. Rohlíčky vyrovnáme na plech vyložený papírem na pečení a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme zhruba 20 až 30 minut. Ještě horké rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru, smíchaném s vanilkovým cukrem.
Poznámka:
Rohlíčků je celkem 48, ale plné množství dlouho nevydrží. Nejlepší jsou ještě vlahé, s šálkem dobré kávy. Není to dobrá inspirace pro blížící se velikonoční svátky

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,303x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bratislavské rohlíčky II.


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist