Vepřové maso s pórkem

Suroviny

400 g vepřového masa z kýty
4 pórky
3 lžíce sojové omáčky
1 bílek
1 lžička Solamylu
2 lžičky Vegety speciál
sůl
olej

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové maso nakrájíme na malé tenké plátky. V misce rozmícháme Solamyl se lžící studené vody, přidáme bílek, lžíci sojové omáčky a vidličkou promícháme. Do této směsi vložíme nakrájené maso, promícháme, aby se kousky masa směsí obalily, misku přikryjeme fólií a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Můžeme nechat odležet i delší dobu, třeba přes noc.
Další příprava je již velmi rychlá, takže než začneme tepelně upravovat tuto masovou směs, věnujeme se přípravě přílohy a případně čerstvé zeleniny na ozdobení.
Z pórků odstraníme případné oschlé vrchní listy a převážnou část zelené části pórku (tu si ponecháme například do polévek či na ozdobení brambory nebo rýže). Pórky opláchneme a nakrájíme na kolečka o síle asi 3 mm. Na pánvi rozpálíme olej (stačí 2 lžíce) a na něm po všech stranách orestujeme naložené maso. Jakmile maso zbělí, přidáme nakrájený pórek a mírně ho posolíme, aby změkl. Přidáme sojovou omáčku a Vegetu, promícháme a asi po třech minutách je masová směs s pórkem hotová. Podáváme s rýží.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,386x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové maso s pórkem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist