Vepřové maso s pórkem

Suroviny

400 g vepřového masa z kýty
4 pórky
3 lžíce sojové omáčky
1 bílek
1 lžička Solamylu
2 lžičky Vegety speciál
sůl
olej

recept nemá fotografii

Postup

Vepřové maso nakrájíme na malé tenké plátky. V misce rozmícháme Solamyl se lžící studené vody, přidáme bílek, lžíci sojové omáčky a vidličkou promícháme. Do této směsi vložíme nakrájené maso, promícháme, aby se kousky masa směsí obalily, misku přikryjeme fólií a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Můžeme nechat odležet i delší dobu, třeba přes noc.
Další příprava je již velmi rychlá, takže než začneme tepelně upravovat tuto masovou směs, věnujeme se přípravě přílohy a případně čerstvé zeleniny na ozdobení.
Z pórků odstraníme případné oschlé vrchní listy a převážnou část zelené části pórku (tu si ponecháme například do polévek či na ozdobení brambory nebo rýže). Pórky opláchneme a nakrájíme na kolečka o síle asi 3 mm. Na pánvi rozpálíme olej (stačí 2 lžíce) a na něm po všech stranách orestujeme naložené maso. Jakmile maso zbělí, přidáme nakrájený pórek a mírně ho posolíme, aby změkl. Přidáme sojovou omáčku a Vegetu, promícháme a asi po třech minutách je masová směs s pórkem hotová. Podáváme s rýží.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,032x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové maso s pórkem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist