Vepřové maso s pórkem
Suroviny
400 g vepřového masa z kýty
4 pórky
3 lžíce sojové omáčky
1 bílek
1 lžička Solamylu
2 lžičky Vegety speciál
sůl
olej
Postup
Vepřové maso nakrájíme na malé tenké plátky. V misce rozmícháme Solamyl se lžící studené vody, přidáme bílek, lžíci sojové omáčky a vidličkou promícháme. Do této směsi vložíme nakrájené maso, promícháme, aby se kousky masa směsí obalily, misku přikryjeme fólií a necháme alespoň dvě hodiny odležet. Můžeme nechat odležet i delší dobu, třeba přes noc.
Další příprava je již velmi rychlá, takže než začneme tepelně upravovat tuto masovou směs, věnujeme se přípravě přílohy a případně čerstvé zeleniny na ozdobení.
Z pórků odstraníme případné oschlé vrchní listy a převážnou část zelené části pórku (tu si ponecháme například do polévek či na ozdobení brambory nebo rýže). Pórky opláchneme a nakrájíme na kolečka o síle asi 3 mm. Na pánvi rozpálíme olej (stačí 2 lžíce) a na něm po všech stranách orestujeme naložené maso. Jakmile maso zbělí, přidáme nakrájený pórek a mírně ho posolíme, aby změkl. Přidáme sojovou omáčku a Vegetu, promícháme a asi po třech minutách je masová směs s pórkem hotová. Podáváme s rýží.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3,032x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřové maso s pórkem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!