Jehněčí s mladou cibulkou

Suroviny

800 g jehněčího plecka (bez kosti)
80 g sádla
20 g mouky hladké
20 g rajského protlaku
4 svazky mladé cibulky
400 ml masového bujónu
4 rajčata
oregano
bazalka
mletá paprika
cukr
sůl
(česnek)

recept nemá fotografii

Postup

Jehněčí maso vykostíme, z kostí si připravíme vývar a maso nakrájíme na menší kousky. Očistíme si i mladé cibulky a polovinu jich jemně nakrájíme. V kastrolu si rozpálíme sádlo a maso na něm rychle osmahneme, přidáme polovinu nakrájené cibulky, hladkou mouku, rajský protlak, mletou papriku a sůl. Promícháme, zalijeme vývarem tak, aby bylo maso ponořené, přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme do změknutí masa.
Druhou část mladé cibulky nakrájíme na kousky dlouhé asi 4 cm, rajčata spaříme, oloupeme slupku a pokrájíme nahrubo. Když je maso měkké, přidáme druhou část cibulky a rajčata, okořeníme oreganem a bazalkou a přidáme i trochu cukru. Promícháme a necháme ještě 2 až 3 minuty společně podusit. Kdo má rád česnek, může nakonec ještě přidat drobně nasekaný česnek. Podáváme s bagetou.
Poznámky: S česnekem je to výborné. Část cibulové natě lze nechat čerstvou a použít na posypání pokrmu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1,229x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jehněčí s mladou cibulkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist