Jehněčí s mladou cibulkou

Suroviny

800 g jehněčího plecka (bez kosti)
80 g sádla
20 g mouky hladké
20 g rajského protlaku
4 svazky mladé cibulky
400 ml masového bujónu
4 rajčata
oregano
bazalka
mletá paprika
cukr
sůl
(česnek)

recept nemá fotografii

Postup

Jehněčí maso vykostíme, z kostí si připravíme vývar a maso nakrájíme na menší kousky. Očistíme si i mladé cibulky a polovinu jich jemně nakrájíme. V kastrolu si rozpálíme sádlo a maso na něm rychle osmahneme, přidáme polovinu nakrájené cibulky, hladkou mouku, rajský protlak, mletou papriku a sůl. Promícháme, zalijeme vývarem tak, aby bylo maso ponořené, přiklopíme pokličkou a zvolna dusíme do změknutí masa.
Druhou část mladé cibulky nakrájíme na kousky dlouhé asi 4 cm, rajčata spaříme, oloupeme slupku a pokrájíme nahrubo. Když je maso měkké, přidáme druhou část cibulky a rajčata, okořeníme oreganem a bazalkou a přidáme i trochu cukru. Promícháme a necháme ještě 2 až 3 minuty společně podusit. Kdo má rád česnek, může nakonec ještě přidat drobně nasekaný česnek. Podáváme s bagetou.
Poznámky: S česnekem je to výborné. Část cibulové natě lze nechat čerstvou a použít na posypání pokrmu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 329x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jehněčí s mladou cibulkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist